Un clujean vine în Bucuresti să se plimbe. Se duce el la un hotel și cere o cameră. Recepționerul îi spune că daca vrea cameră este una de două persoane pe care trebuie să o împartă cu un negru. Clujeanul nu are ce face și împarte camera cu acel negru. Anunță recepționerul să îl scoale dimineața la 6 că are tren și intră în cameră. Cînd îl vede pe negru îi zice:
- Bă, urît ești, bă!
Negrul nu are nici o reacție. Văzînd că nu zice nimic, clujeanul începe să-l înjure. Negrul, înțelegînd ce zicea românul, îl vopsește pe clujean cu negru în timp ce acesta dormea. Dimineața, îl scoală cei de la hotel pe clujean. Intrînd în baie, se uită în oglindă și cînd se vede negru își zice:
- Uite, proștii în loc să mă scoale pe mine l-au sculat pe negru.
________
Un ardelean iese cu capra pe cîmp și se întîlnește cu un oltean, care zice:
- Unde te duci cu boul ăsta?
- Ce bou, mă, nu vezi că-i capră?
- Da' nu cu tine vorbeam.
________
Un ardelean vine acasă mai devreme de la cîmp și aude zgomote în dormitor. Se duce în fugă și-și găsește nevasta dezbrăcată complet, întinsă pe pat, transpirată și gîfîind...
- Ce-i, mă nevastă, ce ai?
- Am infarct, zice ea.
Ardeleanul dă să fugă afară să cheme pe doctor, cînd copilul lui de 4 ani zice:
- Tată, tată, unchiu' Gheorghe este sub pat în pielea goală...
Ardeleanul fuge înapoi, ridică pătura și-l vede pe Gheorghe sub pat dezbrăcat și zice:
- Păi bine, mă nenorocitule, nevastă-mea moare de inimă și tu umbli ca un bezmetic prin casă în pielea goală de-mi sperii copilul…
________